Fins al Cabanyal i més enllà

El passat dissabte 19 Cabanyal Z acabà el seu periple per Barcelona, dins de la programació que la FNAC ha dedicat al Festival de Sitges. Han sigut cinc les projeccions que hem pogut fer des del 5 d’octubre, i a la de la nit de l’ 11 també vam estar presents. El que va quedar palés és que la de Cabanyal Z no és només una història del Cabanyal… I El Mundo se n’ha fet ressó.

Aquella nit, el Cabanyal va arribar fins a la vora de la mar d’aigua barcelonina, la del límit nord del litoral de la ciutat. Allà on s’alça una altra mar: de ciment, la del ja no tan nou districte mediàtic i de les telecomunicacions: el flamant 22@. Entre d’altres, allà tenen seu grans grups de producció audiovisual com Imagina, al que pertany, entre d’altres Mediapro. I també la FNAC Diagonal Mar.

Imagen
Foto: Biel Aliño/La Marea

Al seu Fòrum, quinze aguerrits assistents van assistir, en molts casos per primera volta, a l’emissió dels tres episodis de Cabanyal Z. I després s’hi van quedar vora hora i mitja en una tertúlia que va posar èmfasi en un punt: la mobilització ciutadana de barri en pro dels serveis públics i la qualitat de vida que consideren justos i que no aconsegueixen dels seus representants polítics.

De Cabanyal a Sant Cosme, Nou Barris i Poble Nou

L’Eduard, per exemple, va destacar el barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, mentre que Mariángeles va fer el mateix amb Nou Barris, a la capital catalana.

Per a sopar, els últims resistents anàrem a la propera Rambla del Poble Nou. L’antic barri industrial és ara com un pardal adolescent: despentinat -com acabat d’alçar-se-, per culpa del canvi de plomes. Mig pardal jovenívol, mig pardal adult. Mig fàbriques abandonades, mig lofts diàfans d’última generació.

Però el Jordi ens recordà que al barri un moviment d’okupació ha pres arrels  i força i que l’actual crisi econòmica i institucional l’està fent guanyar suports més enllà dels col·lectius okupes. Se suma, s’ha de dir, a una ampla activitat veïnal prèvia…

Barris de cine: El Raval s’uneix al Cabanyal i Vallecas

Ara també un altre barri de Barcelona, el cèntric Raval (antic xino), estrena websèrie, Barcelona Salvaje i s’uneix a l’autenticitat honesta i divertida de Sexo en Vallekas.

L’audiovisual retrata i remou els barris … i les històries locals esdevenen universals. No debades, El Mundo ja n’ha prés nota en este recent reportatge sobre Cabanyal Z.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s